4 aug. 2013

Behind the scenes - Storsand med Amanda

För 2 veckor sedan åkte jag upp till Högakusten för att fotografera med vackra och oerhört trevliga Amanda framför kameran. Ni kanske kommer ihåg henne från kyrkofotograferingen jag gjorde i våras? Tjejen med det blonda änglahåret, här finns den bildserien att beskåda!
Har länge velat fotografera på en vacker strand som finns i Högakusten och nu när jag ska flytta söderut så snart kändes det som att det var dags att passa på.

Vi började fotografera sent på kvällen för att undvika det starka solljuset. Ville lägga mycket fokus på omgivningen och när det är så mycket himmel och hav tyckte jag det passade bättre med ett mjukare ljus. Väl på plats fick vi inte bara mjukt ljus, utan magiskt ljus.
Bästa Oskar var med och assisterade.
Jag skulle hålla i kamera och Amanda hade smink på händerna, så det blev upp till Oskar att krama in olja i Amandas hår för att skapa en illusion av att hon nyss klivit upp ur vattnet.
Glamorös lösning när man ska trampa runt i vatten med lurig botten.Amanda är redo.
Tro't eller ej, men jag fotograferade hela kvällen med mitt kitobjektiv och den inbyggda blixten. Bestämde mig för att jag banne mig skulle få med mer av omgivningen den här gången än vad jag brukar få av mitt 50mm. 
Så jag chansade och tog med kitobjektivet som är ett 18-55mm f/3,5-5,6. Jag var säker på att jag skulle bli tvungen att byta till 50mm som låg som plan B i kameraväskan. Men det slapp jag, det fungerade riktigt fint och det var så himla roligt att fotografera med lite vidare vinkel igen.
Ska bli spännande att visa er resultatet och höra vad ni tycker. Men nu ska jag hämta mig lite efter en halv veckas festivalande på bästa Urkult med ett underbart sällskap. Vi hörs!

1 kommentar:

  1. Härliga Behind the scenes-bilder. Blir otroligt spännande att se resultatet sen. :)

    SvaraRadera